Store formater

Her ser vi et stort olie maleri fra 2006 med titlen : Lotus og Robotten, ( 1492 ) l: 97 + 130 cm. Maleriet blev malet i en periode, hvor Claus Bpjesen var optaget af læsningen af Arthur Koestlers kritiske essay om Indien og Japan, deraf bogens titel : Lotusen og Robotten. Forlag Branner og Korch 1961.Bogen er en samling rejseindtryk fra Indien og Japan i en særdeles charmerende atmosfære. Koestler har villet sandheden, hvor ubehagelig den end kunne være. Man mærker, at han selv er blevet offer for svære skuffelser og overraskelser på sin lange rejse, som han drog ud på ene og alene for at søge sandheden om Østens kultur, for at finde ud af, om den kunne give det betrængte Vesten noget, der kunne hjælpe os over vort dilemma... Da Claus Bojesen lod sig inspirere af bogens tekster, malede han dette store olie maleri og samtidig tegnede han ti stk. Nye litografier på sten, som blev trykt på Hostrup - Pedersen & Johansens litografiske værksted i Valby. Denne mappe : Lotussen og Robotten kan ses andet sted på denne hjemmeside.

Hør, Sirenernes sang - en billedserie af Claus Bojesen.

Ideen til denne billedserie om " Sirenernes sang " blev i første gang til, da  den unge maler Claus Bojesen udstillede en meget stor tre fløjet akvarel på Gruppe Gyrr' tema udstilling , som blev afholdt i Den Fries Udstillingsbygning i København i slutningen  af 1970' rene. Det var Odysseus , der i syv år var undervejs hjem efter slaget og udslettelsen af Troja og som måtte lade sig binde til skibets mast, mens han hørte Sirenernes lokkende sang, som havde forført og lokket mange sømænd ned i bølgen blå.Dette heltekvad fik ny aktualitet , da Claus Bojesen i 2004 gæstede Sicilien og sejlede på det Thyrenske hav omkring Liperi, Vulcano og Stromboli , og oplevede den altid aktive vulkan på Vulcano , som sendte sine lavet strømme direkte ned i Middelhavet og som oversprøjtede den lille fisker båd med pimpsten. Ved hjemkomsten begyndte Bojesen sit store maleri : Hør, Sirenernes sang, mål 130 + 295 ( 1660 ). Det tog et par år at male billedet fra 2004 - 2014, men kunstneren måtte også lige male et par variationer , hvor Odysseus portræt blev til en art selvportræt, et : Ego ipso , omgivet af de blå hav.Den første variation på akvarel papir blev i 2003 ophængt i Odense Teaters Foyeer , som en gave fra Galleri Torso, Odense.

Her ser vi oliemalerier: Den røde Venus, malet i årene 2006-2013, 97 + 130 cm og registreret som maleri nr.1680, billedet har længe været undervejs, men en rejse til Marokko i december 2014 fik maleren til at rette lidt på billedet og tilføje maske og konturtegning til Venus skikkelsen. Det er aldrig forsent med et maleri,det bestemmer selv,r det er færdigt.Her Ateliet i København.
Fra Ateliet i København. Maleriet: Hør, Sirenernes sang ( 1660 ), 130 + 195, 2010, 2011, 2015 af Claus Bojesen, privateje Arthouse på Frederiksberg.
Her ser vi et færdigt olie maleri mål 100 + 83 fra GAIA serien, 2016 malet af Claus Bojesen. Gaia er et old græsk begreb for jorden, den jord vi skal passe påtog som ikke finder sig i at blive behandlet dårligt, hvilket jo er aktuelt i dag med forurening, udpining af landbrugsjord , overdrevent mine drift m.v.
To store malerier ca 145 + 205 cm snart færdige ophængt uden for Ateliet i Sverige, de har været længe undervejs snart færdige, 2016.

| Svar

Nyeste kommentarer

27.05 | 16:29

Sjovt. Uden baggrund, så forestillede jeg, at du var inspireret af sydamerikansk kunst. Spændende at se på. Bh Lars

26.05 | 13:36

Hej Claus, Jeg blev gode naboer til et velhavende ægtepar i Greve. De havde et hav af John Jensen malerier. Da de forlod denne verden, fik jeg dem alle. 🙏

26.05 | 09:35

Ja jeg kan hjælpe, hvert maleri har et euvre nr på bagsiden og er bogført i min arbejfsfortegnelse.,samt årstal, det står osse bag på lærredet! Hilsen Claus B.

26.05 | 09:31

Hej Ulf tak for din positive indstilling, jeg er osse Egill fan og har flere af hans malerier i min samling, hilsen Claus