Rejse akvareller.

Dette er Claus Bojesens vision og fortolkning af Goyas serie: Krigens rædsler, her hos Bojesen er det : De amerikanske gratier, 200 + 300 cm , 1973 malet som en protest mod amerikanske troppers umenneskelige krigsførelse i Vietnam - her et dekadent miljø af klassisk udsnit.Billedet blev vist på Kunstnersammenslutningen Pro på Charlottenborg og vagte forargelse i pressen og en rødstrømpe demonstration under udstillingen, maleriet var i mange år ophængt i Virtus Schades kontor på Berlingske Tidende,forsvandt siden og efter mange år genfundet på et loft , restaureret og nu ophængt i Riddersalen på et slot.
Maleren Claus Bojesen nyder en tapes i Madrid efter dagens besøg på maleri samlingen Prado, hvor de gamle mestre blev nøje studeret med det blotte øje og skitse blokken, det er blevet en vane at rejse ud til Europas storbyer og besøge museer for at se de store mestre,gerne sammen med familien så der er nogen at snakke og opleve med. I Madrid blev den store oplevelse Goyas sorte malerier over krigens gru, som Goya malede i afsondrethed på væggen i sit hus i kølvandet på Napolions krigene. Claus Bojesen havde i sin ungdom, som surrealistisk maler været stærkt på virket af Goyas galskab og protest mod Krigen og dens umenneskeligere, hos Bojesen blev det til kæmpe maleriet: De amerikanske gratier og en hel serie af afhuggedes hestehoveder.
Rejse akvareller i postkort størrelse fra Marakesh i Marokko,Mennesker som Claus Bojesen m Det på sin rejse (2015).
Claus Bojesen: rejse akvarel fra markeds pladsen i Fes, Marokko 2015.
Claus Bojesen: rejse akvarel fra markeds pladsen i Marakesh Marokko 2015.
Claus Bojesen: rejse akvarel fra markeds pladsen i Marakesh, Marokko 2015.
Claus Bojesen: To personages fra Paris 2015, akvareller i postkort størrelse.
Claus Bojesen : Personages, acryl på papir, 81 + 101 cm, 2014, malet i Paris.
Claus Bojesen, gulvet i hotel værelset i Belle Ville, Paris 2014 - der males akvareller.
Her ser vi en mindre rejse akvarel, men i et abstrakt formsprog.Man kan sige, at Claus Bojesen blev grebet af en abstrakt raptus. Fra 2001 - 2009, hvor han malede mange små abstrakte akvareller og hvor abstraktionen også begyndte at brede sig i maleriet.
Mennesker jeg møder i metroen,i lufthavne eller som feks. Her i basaren i Marakesh, kan gøre et voldsomt indtryk på mig,så jeg må befrie mig og min fantasi for disse menneske historier ved at male deres portræt spm akvarel i postkort størrelse, siger Claus Bojesen.
Abstrakt akvarel fra en rejse af Claus Bojesen.

| Svar

Nyeste kommentarer

27.05 | 16:29

Sjovt. Uden baggrund, så forestillede jeg, at du var inspireret af sydamerikansk kunst. Spændende at se på. Bh Lars

26.05 | 13:36

Hej Claus, Jeg blev gode naboer til et velhavende ægtepar i Greve. De havde et hav af John Jensen malerier. Da de forlod denne verden, fik jeg dem alle. 🙏

26.05 | 09:35

Ja jeg kan hjælpe, hvert maleri har et euvre nr på bagsiden og er bogført i min arbejfsfortegnelse.,samt årstal, det står osse bag på lærredet! Hilsen Claus B.

26.05 | 09:31

Hej Ulf tak for din positive indstilling, jeg er osse Egill fan og har flere af hans malerier i min samling, hilsen Claus